Timjanglaserade färsbiffar

Timjanglaserade färsbiffar
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Timjanglaserade färsbiffar

8 ingredienser

En liten förrätt gjord på färs av fläsk. Servera med dijonsenap. Gott!

KALLE MORAEUS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Gädda. Om det finns en kvarn så man kan mala . jo och fläskfärs måste finnas . grädde ,ägg,dill . salt peppar. Annars spelar det ingen roll .

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Löjrom, iransk kaviar . färsk fisk . älgkött, smör , grädde , salt peppar . lamm.

Mat är ju lite en fråga om vilken situation man är i. Pölsa eller stekt fläsk me löksås kan ju vara helt oslagbart och ibland räcker det me en lite jävla canape`.

− Gädda hemifrån
− Löjrom
ca 40:- 50g
− Fläskfärs ev kvarn
ca 20:-
− Saffran 1 påse 0,1g
ca 17:-
− Dill
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Fänkål
ca 10:-
− Morötter
ca 5:-
− Björnbär
ca 15:-
TOTALT: 122:-

Ingredienser

portioner
  • 100 g fläskfärs
  • timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl kalvfond
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda färs, timjan, dijonsenap, krydda med salt och peppar.
  2. Gör små biffar och stek i panna. Bräsera med vatten, kalvfond och timjan.
  3. Lägg upp på fat och servera med en klick dijonsenap.