Knutteströmming

Knutteströmming
Foto: TV4

Pepparrot ger en pikant smak i sällskap med chilisåsen, perfekt mildrad av grädden.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk smör + smör till formen
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt och strö på salt.
  2. Blanda matfett och pepparrot. Fördela pepparrotssmöret på filéerna och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i smord ugnssäker form.
  3. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö över ströbröd. Grädda i 225° ugn i cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept