Knapriga rostade kikärtor

ca 1 h
Knapriga rostade kikärtor
Foto: TV4

Proteinrika snacks på kikärtor som rostats i ugnen. Smaksätt med dijonsenap, vinäger och salt! Gott före maten.

Tips! Servera kikärtorna lite varma, då är de godast.

7 december 2015
Visa mer
ca 1 h

Du behöver

  • 4 dl blötlagda kikärtor
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt, till servering
  • 1 tsk vinäger, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sila av vattnet från kikärtorna. Blanda övriga ingredienser och blanda ned ibland ärtorna. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 45-50 minuter.
  3. Ta ut kikärtorna och häll upp i en skål, droppa ner 1 tsk vinäger och 0,5 tsk salt och blanda runt före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept