Knapriga revbensspjäll

Knapriga revbensspjäll
Foto: TV4

Kryddiga, knapriga spjäll som man gärna äter med fingrarna.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 2 kg revbensspjäll, ej för feta

Sås:

  • 0,5 dl finhackad lök
  • 1 msk margarin
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk worcestersås
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk farinsocker
  • 2 dl chilisås
  • 1,5 dl rött vin
  • salt
  • paprikapulver
  • Ugn: 225/ 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg spjällen i en folieklädd långpanna och täck med ytterligare en folie. Ställ pannan mitt i ugnen 20 minuter.
  3. Bryn löken lätt i margarin. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen puttra en stund.
  4. Ta ut spjället och pensla med såsen. Sänk värmen till 175° och fortsätt steka 1 1/2–2 timmar. Ös spjällen då och då och vänd dem en gång. Servera gärna med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept