Knaprig julskinka

Knaprig julskinka
Foto: TV4

Gillar du en knaprig svål på julskinkan? Här får du lära dig hur man får den perfekta svålen. Nejlikorna sprider juldofter i köket.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • ca 3 kg julskinka med svålen kvar
  • 1 påse hela kryddnejlikor
  • Ugn: 250 och 175°

Gör så här

  1. Skär svålen i rutor. Fyll en långpanna till 1/3 med vatten och lägg i skinkan med svålen ned. Sätt in den mitt i ugnen 10 minuter i 250°.
  2. Slå bort vattnet och torka skinkan torr. Sänk värmen till 175°. Stick ned en nejlika i varje kryss på svålen.
  3. Lägg skinkan, med svålen upp på galler över långpannan och stick in en köttermometer. Slå lite hett vatten i botten av pannan. Sätt in den på nedersta falsen i ugnen.
  4. Skinkan är klar vid 70-75°, lägg eventuellt lite folie över svålen om den blir för mörk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept