Knaperstekt rimmat fläsk

Knaperstekt rimmat fläsk
Foto: TV4

Stekt fläsk är det klassiska tillbehöret till raggmunk. Du kan annars servera det med löksås och kokt skalpotatis, till stuvade grönsaker, till potatisbullar eller till bruna bönor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rimmat sidfläsk med svål
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Skär fläsket i 4-5 mm tunna skivor. Hetta upp en gjutjärnspanna och låt smöret smälta, lägg i den första omgången fläskskivor och stek dem knapriga på båda sidor på medelvärme. Ta upp skivorna med stekspade och låt det bruna, knapriga fläsket rinna av på hushållspapper.
  2. Nu behöver du inte lägga i mer matfett, den andra omgången steker i det fett som finns kvar i pannan. Håll fläsket varmt och servera till exempelvis raggmunk.
  3. Tips: Överflödigt fett ska hällas i en rostfri bunke, absolut inte i diskhon, där det kan orsaka stopp. Låt fettet kallna och släng det i de vanliga soporna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept