Knäckiga flarnkorgar med glass och hallon

Knäckiga flarnkorgar med glass och hallon
Foto: TV4

Knäckiga flarnkorgar med glass och hallon

Av: Mona - Hagfors

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

4h

Vackra flarnkorgar med söt glass och syrliga hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Flarnen

  • 50 g margarin
  • 50 g farinsocker
  • 50 g vetemjöl
  • 50 g ljus sirap

Glass

  • 5 dl grädde
  • 397 g kondenserad mjölk

Tillbehör

  • 250 g hallon (ekologiska)
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden och häll i den kondenserade mjölken, rör det slätt.
  2. Sätt in glassen i frysen i ca 3-4 timmar.

Flarnkorgar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält margarinet i en gryta och rör i farinsocker, vetemjöl och sirap, det blir då en lite seg smet.
  3. Klicka ut på bakplåtspapper, en klick i varje hörn då de sväller en hel del. Stek i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
  4. När flarnen är färdiga tar du ut plåten och låter de svalna något. Lyft flarnen med en stekspade och placera dom på ett glas eller kopp eller någon
  5. annan form som passar för just ditt tillfälle. Forma flarnen som en korg, låt dom svalna och ställ dem i kylen.

Servering

  1. Servera de knäckiga flarnen med glass och färska hallon. Garnera med citronmeliss.