Knäckig mandelkorg med glass och bär

Knäckig mandelkorg med glass och bär
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Knäckig mandelkorg med glass och bär

8 ingredienser

Det är faktiskt ganska enkelt att åstadkomma mandelkorgar, men gästerna brukar bli vederbörligen imponerade. Toppen att laga i förväg och bara fylla med glass i sista stund.

Ingredienser

portioner
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g mandelspån
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk sirap

Till servering:

  • vaniljglass
  • blandade bär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rör samman socker, smör, mandel, vetemjöl, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda tills de har fått gyllenbrun färg.
  2. När flanen svalnat något, lossa dem försiktigt och böj dem över upp- och nervända glas så att de får rätt form. Låt kallna helt.
  3. Fyll korgarna med glass och bär precis före servering.