Knäckig blåbärspaj

ca 1 20 m
5 pajer
Knäckig blåbärspaj
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Blåbärspajer med lätt kolasmak som rundas av med småsyrlig yogurtgrädde. 


Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

3 december 2015
Visa mer
ca 1 20 m
5 pajer

Du behöver

Knäckig botten

  • 160 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • ca 250 g frysta blåbär
  • socker

Yoghurtgrädde med vaniljsmak

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ca 1 msk florsocker
  • vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret, blanda övriga ingredienser i en skål och rör sedan ner i det smälta smöret.
  3. Fördela i pajformarna, pressa ut degen i pajformarna. Om formarna har löstagbar botten kommer de läcka lite smör under gräddning, placera i så fall ett ark grillfolie under formarna under gräddning.
  4. Grädda pajbottnarna ca 15 minuter, längst ned i ugnen. Ta ut och låt svalna på galler.
  5. Fördela blåbären i pajskalet och avsluta med att strö lite lite socker på blåbären. Grädda pajen mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  6. Vispa ihop ingredienserna till yoghurtgrädde.
  7. Servera pajerna kalla med en klick yoghurtgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept