Lisa Lemkes knäckiga bärpaj

koket.se
Knäckig bärpaj
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lisa Lemkes knäckiga bärpaj

11 ingredienser

40 min

Ljuvlig paj med knäckig pajdeg. Fyll med valfria frysta bär efter tycke och smak.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g frysta bär (t ex björnbär eller hallon)
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • 300 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 krm salt
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att dela vaniljstången på längden och skrapa ut innehållet. Blanda det med strösocker och sväng runt detta med de frysta bären.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Rör ner resten av ingredienserna och blanda noga.
  4. Stjälp upp smeten i en större ugnsform och tryck ner bären i mitten av formen.
  5. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter eller tills pajen har fått en fin gyllene färg. Servera med vaniljglass eller yoghurt.