Klyftpotatis med rostade grönsaker och feta

Klyftpotatis med rostade grönsaker och feta
Foto: TV4

Det här är så gott! Och rätten är så praktisk. Du gör den i ugnen och lägger på grönsakerna, fetaosten och oliverna i tur och ordning efter tillagningstid. Laga en jätteplåt om ni är många.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 potatisar eller 3 bakpotatisar
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 150 g fetaost
  • 10 svarta oliver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk örtkryddor
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i klyftor, lägg dem i kallt vatten allt eftersom. Häll sedan bort vattnet och torka potatisklyftorna noga med en ren kökshandduk. Smörj en ugnsplåt med olivolja, lägg på potatisklyftorna och ställ in i 225° ugn. Låt potatisen stå i ugnen i sammanlagt 25 minuter.
  2. Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i tärningar. Lägg grönsakstärningarna ovanpå potatisklyftorna när 15 minuter återstår av tillagningstiden.
  3. Tärna fetaosten och lägg den och oliverna ovanpå potatisen och grönsakerna när 10 minuter återstår av tillagningstiden. Ringla lite olivolja över rätten, salta och strö över örtkryddor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept