Klyftpotatis med olivolja och timjan

Klyftpotatis med olivolja och timjan
Foto: TV4

Till klyftpotatis passar alla sorters fast potatis. Vill du ha extra stora klyftor kan pröva att använda bakpotatis. Klyftpotatis passar som tillbehör till både kött, fågel och fisk eller som dipptilltugg.

23 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 bakpotatisar eller 1 kg potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen noga och skär den i klyftor. Spola av klyftorna med kallt vatten och torka dem i en ren kökshandduk.
  2. Häll oljan i en ugnssäker form eller långpanna. Lägg i klyftorna och vänd dem i oljan. Ställ dem sedan upp, som båtar, och strö över salt, peppar och timjan. Baka potatisklyftorna i ca 45 minuter. Potatisen ska vara mjuk och ha fått fin färg.
  3. Strö över färsk timjan innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept