Kryddig fisksoppa med smak av varma källor

Kryddig fisksoppa med smak av varma källor
Foto: TV4

Kryddig fisksoppa med smak av varma källor

Av: Tobias Persson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

45 min

Enkel och matig soppa med torsk, handskalade räkor, sötpotatis och morötter.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk grönsaksbuljong (ekologisk)
  • 5 potatisar (ekologiska)
  • 2 sötpotatisar
  • 4 morötter (ekologiska)
  • 600 g torsk (ekologisk)
  • 0,5 färsk pepparrot (ekologisk)
  • 1 krm chilikrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 broccoli (ekologisk)
  • ca 500 g handskalade räkor
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Koka upp vatten, i med buljongen när det kokar.
  2. Skala och hacka sötpotatisarna i småbitar, hutta i grytan tillsammans med morötterna. Skala och hacka de vanliga potatisarna och hutta ner ca 10 min efter morötterna och sötpotatisen.
  3. Dela broccolin i små rosetter (skär av stjälken och använd bara övre delen).
  4. Dela fisken i ca 7-10 cm bitar och lägg ner allra sist och koka varsamt/sjuda i ca 6-10 min. Krydda med chili, vitpeppar, svartpeppar.
  5. Servera med färska räkor, riven pepparrot på toppen samt en klick crème fraiche.