Isländsk forellmackur

Isländsk forellmackur
Foto: TV4

Isländsk forellmackur

Av: Tobias Persson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

20 min

Rostat bröd toppat med rökt forell, avokado, purjolök och pepparrot.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 förp rökt forell
  • 2 avokador
  • 6 tomater
  • 0,5 purjolök
  • 1 citron
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 60 g pepparrotssås

Gör så här

  1. Hacka purjolöken i tunna skivor, dela tomaterna i tunna skivor, dela forellen i tunna, små bitar.
  2. Rosta brödet. Bre därefter på ett rikt lager pepparrotssås.
  3. Lägg på 2-3 tunna forellskivor, därefter 2-3 tomatskivor, och så 2-3 avokadoskivor. Strö purjolök över hela härligheten.
  4. Peppra varsamt (eller frenetiskt - beroende på tycke och smak). Kläm liiiite citron över alltihop.