Indonesisk kycklinggratäng

45 min
4
Indonesisk kycklinggratäng
Foto: TV4

Het kyckling illusion med fruktexplosion à la magic! Tobbes gratäng på färdiggrillad kyckling, mango chutney, kiwi och färsk mango.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fruktig öl, exempelvis S:t Annas kloster

2 mars 2015
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 1 grön paprika
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
  • ris, mängd efter behag
  • 5 kiwi
  • 3 mango

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingen i bitar, strimla paprikan – lägg i ugnssäker form.
  3. Vispa grädden till ett löst skum, rör i vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll grädden över kycklingen och gratinera i 20 min eller tills rätten fått fin färg.
  4. Servera med ris och sallad av mango och kiwi.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept