Gino med bär och banan

koket.se
Gino med bär och banan
Foto: TV4

Gino med bär och banan

Av: Tilde Fröling

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

15 m

Enkel dessert med varma bär, vit choklad och vaniljglass.

Dryck
Servera efterrätten med Limoncello.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Tilde Fröling laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp vaniljglass
  • ca 200 g blåbär
  • 250 g jordgubbar
  • 125 g hallon
  • ca 100 g vit bakchoklad
  • 1-2 bananer
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Hyvla den mängden du vill ha av chokladen. Jag vill inte ha så sött så jag använde ett halvt paket, ca 100 g.
  2. Häll alla frukter i en ugnssäker form. Strö över den hyvlade chokladen, in i ugnen (ca 200 grader) och ha den där inne till chokladen blir krispig och smält.