Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör

40 min
4
Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör
Foto: TV4

Grillad entrecôte serveras med grillad färskpotatis, vitlökssmör och en god grönsallad.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 februari 2015
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 1 påse delikatesspotatis

Vitlökssmör

  • 150 g osaltat smör
  • 4 klyftor vitlök (eller mer)
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 näve persilja (eller mer)
  • salt
  • peppar

Sallad

  • valfria salladssorter
  • babyspenat
  • rädisor
  • färsk koriander
  • små tomater
  • lite salladslök
  • olivolja
  • citronsaft
  • svartpeppar

Entrecôte

  • 4 skivor entrecôte (à ca 150- 200 g), fina marmorerade
  • salt

Gör så här

  1. Vitlökssmör
    Pressa en del av vitlöken och hacka några stycken. Hacka persiljan. Blanda med smöret och pressa i citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  2. Sallad
    Blanda olika sorters sallad plus babyspenat. Skiva rädisor, små tomater och lite salladslök. Stänk över olivolja, citronsaft och krydda med svartpeppar och färsk koriander.
  3. Entrecôte
    Salta och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida.
  4. Förkoka potatisen tills den är så gott som klar, släng den sedan på grillen en liten stund.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept