Hjortronparfait med blåbärsvispgrädde

3 h
4 - 8
Hjortronparfait med blåbärsvispgrädde
Foto: TV4
3 h
4 - 8

Du behöver

Parfait

  • 1,5 dl hjortronsylt
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • några basilikablad

Blåbärsvispgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 nypor socker
  • 1 rågad msk blåbärssylt
  • 1 handfull färska blåbär (inget måste)

Garnering

  • 7-8 blåbär per portion
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 basilikablad per portion

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker tills det blir lite fluffigt.
  2. Vispa grädde vid sidan om och rör ner hjortronsylten i den. Rör sedan försiktigt ner finhackad basilika. Rör försiktigt ihop allt.
  3. Ställ in i frysen i lämplig form eller ett portionsfat och låt stå i 2-3 h. Ta ut och ställ i kylskåp 15 min innan servering.
  4. Samtidigt som du ställer parfaiten i kylskåp, vispa grädde med lite socker tills den är rätt hård.
  5. Mosa färska blåbär (som ger dålig färg vissa tider på året) och rör ner. För att ge blå färg, rör ner blåbärssylt, man gör detta försiktigt, bara ett fåtal varv med skeden, så att den bildar svepande spår i grädden.
  6. Ta ut parfaiten ur kylen, gör "ägg" av blåbärsgrädden med en varm sked. Garnera med osthyvlad mjölkchoklad (kall) och till sist några blåbär. Den som vill ge mer färg på tallriken lägger dit ett basilikablad. Ger doft som ger en lite vuxnare känsla. Enjoy. Detta är busenkelt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept