Syrlig lax med pasta och tabbouleh

45 min
4
Syrlig lax med pasta och tabbouleh
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Lax med citron- och dillsås

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk citronsaft (ca 0,5 citron)
  • 0,5 dl fryst dill
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 msk olja
  • 1 msk persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk citronpeppar

Pasta

  • tagliatelle för 4 personer
  • 1 krm salt
  • ev rostad paprika
  • ev mynta

Tabbouleh

  • några färska myntablad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 citron, saften av
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lax med citron och dillsås
    Blanda ihop turkisk yoghurt, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg 4 portionsbitar tinad lax i en ugnsfast form, ca 15 x 20 cm. Salta lätt, krydda med citronpeppar och persilja. Häll såsen jämnt över laxen. Det är bra med en liten form så att fisken nästan täcks av såsen.
  3. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 min, i 175 grader. 
  4. Pasta
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda om du vill med rostad paprika och mynta.
  5. Tabbouleh
    Tvätta och hacka persiljan grovt. Finhacka tomat, rödlök och myntablad. Blanda i en skål och ringla över citronsaft. Salta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept