Svärmors vegetariska enchiladas

30 min
4
Svärmors vegetariska enchiladas
Foto: TV4

Vegetariska enchiladas med gul chili, keso och gröna oliver. Serveras med en tomat- och avokadosallad.

Dryck
Öl, exempelvis Corona eller Sol med en limeklyfta i.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 mars 2015
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Enchiladas

  • 2 burkar gul chili
  • 4 dl grovt riven ost
  • 500 g keso
  • 0,5 tsk salt, nymald svartpeppar
  • 10 mjuka tortillas
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl enchiladasås (se recept nedan)
  • ca 0,5 dl gröna oliver, skivade
  • färsk vitlök

Enchiladassås

  • 1 burk gul chili
  • 3 dl varmt vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 2 msk olja
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 tsk oregano
  • 1 krm mald kummin
  • 3 msk mild eller het tacosås

Avokado- och tomatsallad

  • 2-3 avokados
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

  1. Såsen
    Blanda gul chili, vatten, tomatpuré, vitlök, olja, salt, oregano och kummin i en kastrull. Sjud såsen utan lock i ca 10 min. Kör den slät med en mixer. Tillsätt tacosåsen.
  2. Tortilla med kesoblandning
    Blanda gul chili, halva mängden ost, keso, vitlök, salt och peppar i en skål. Fyll varje tortilla med en rejäl sked av ostblandningen.
  3. Rulla ihop tortillan och lägg med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Blanda gräddfil, enchiladasås och oliver och häll över tortilla. Toppa med resten av den rivna osten. Grädda i 250 grader. i ca 10 min.
  4. Avokado- och tomatsallad
    Hacka grönsakerna, blanda allt - klart!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept