Ninjabiffar med fetaost

Ninjabiffar med fetaost
Foto: TV4

Ninjabiffar med fetaost

Av: Mårten Nylén

Från: Klockan nio hos stjärnorna

23 ingredienser

40 min

Lammfärsbiffar med rödlök och fetaost serveras med tomat- och mozzarellasallad och syrlig yoghurtsås.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ninjabiffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk sambal oelek

Limesås

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 limefrukter, rivet skal och lite saft
  • 2 tsk olivolja med citron

Tomatsallad med mozzarella

  • 70 g spenat
  • 35 g rucolasallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g mozzarellaost
  • olivolja

Servering

  • ajvar relish

rostade rotfrukter

  • blandade rotfrukter (gärna rödbetor, morot och palsternacka)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Klyfta rotfrukterna och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Kör i ugnen i ca 30 minuter, 225 grader.
  2. Pressa vitlök och finhacka rödlök. Lägg 1 dl havregryn i vatten.
  3. Blanda löken med lammfärsen och krydda med peppar och salt. Blanda i ett ägg.
  4. Avlägsna vattnet från havregrynen och blanda i dem. Ha i lite sambal oelek efter smak, ca 1-1,5 tsk.
  5. Skär fetaosten i mindre bitar och blanda in den i röran. Rulla och forma biffarna, 2 per person.
  6. Bryn en fin stekyta på biffarna och sätt sedan in dem i ugnen på 225 grader i ca 10 min.

Såsen

  1. Riv limeskal. Blanda turkisk yoghurt med limeskalen och pressa i lite fruktsaft. Rör om och slå i en matsked olivolja med citron. Ställ in såsen i kylen innan servering.
  2. Blanda spenat och rucola med tomat och mozzarella. Ringla över olivolja.