Moderatmousse med Löfvenfrukt och folkpartiströssel

Moderatmousse med Löfvenfrukt och folkpartiströssel
Foto: TV4

Moderatmousse med Löfvenfrukt och folkpartiströssel

Av: Marcus Oscarsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

6 ingredienser

20 min

Enkel vit chokladmousse som man bara vill ha mer av. Toppa med bär eller frukt och mörk choklad

Tips: om du vill minska chokladmoussens sötma, tillsätt 0,5 dl kvarg eller yoghurt.
Dryckestips: Vecchioflorio by Marsala Superiore, Italien (knäckig, bränd smak)

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 100 g valfri choklad (öka chokladmängden med 20 % för ökad smak)
  • 0,5 dl kvarg (eller yoghurt)

Servering

  • valfria bär/frukt (t ex kiwi eller jordgubbar)
  • mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Grädden får inte vara för hårt vispad utan den ska glida som en massa och nästan vara rinnig. Då kan den vispas igen på slutet i punkt 5.
  2. Vispa upp ägget med elvisp i en separat och större skål. Dela chokladen i småbitar och smält svagt i mikron, bara så den precis smälter. Tillsätt chokladen i äggskålen under omröring medan den är svagt varm. Rör ner ev. kvarg/yoghurt och sist grädden. Blanda mycket noga.
  3. Häll i portionsglas och låt stelna i kylen i minst 2 h. Gärna ett helt dygn. Toppa med bär samt flisad choklad.