Röd, het kyckling med rödgrön sallad

40 min
4
Spela video Röd, het kyckling med rödgrön sallad
Foto: TV4

Stellans lättlagade kyckling med mango chutney-sås, jasminris och sallad i rött och grönt.

Dryck
Till huvudrätten serveras Carlsbergs alkoholfria öl, alternativt äppelmust.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 mars 2015
40 min
4

Du behöver

  • smör, till stekning och till smord ugnsform
  • 4 stora kycklingbröstfiléer, delade
  • 8 skivor serranoskinka
  • 3 dl ekologisk grädde
  • 2 dl ekologisk crème fraiche
  • 1 burk mango chutney spicy bengal (350g)
  • salt och svartpeppar
  • jasminris

Till sallad

  • bladspenat
  • tomatblandning
  • gurka
  • balsamvinäger
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen, 200 grader.
  2. Dela kycklingbrösten. Linda skinkan runt varje del av kycklingbröst. Stek kycklingfiléerna i smör till dess de fått lite färg.
  3. Blanda grädde och crème fraiche. Häll i mango chutney under omrörning. Smaka av med svartpeppar. Smörj en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna. Häll över mango chutney-blandningen.
  4. Grädda i ugn cirka 20 minuter.
  5. Koka upp vatten och salt. Lägg i och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Under tiden som kyckling och ris tillagas skärs bladspenat, tomatblandningen och gurkan till sallad. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept