Smörstekt röding med rostad pumpa och kantarellstuvning

koket.se
Smörstekt röding med rostad pumpa och kantarellstuvning
Foto: TV4

Smörstekt röding med rostad pumpa och kantarellstuvning

Av: Katrin Zytomierska

Från: Klockan nio hos stjärnorna

14 ingredienser

1 h

Ugnsrostad butternutpumpa med kokos och ingefära, röding stekt i mycket smör och gräddiga trattkantareller.

Dryck
Chablis
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Katrin Zytomierska laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostad pumpa

  • 1,5 butternutpumpa
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 3 krm havssalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • ca 5 cm färsk ingefära, riven

Kantarellstuvning

  • 1 kg trattkantareller
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör
  • 2 msk buljong (ekologisk)
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Röding

  • 700 g röding
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Pumpa
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och skär pumpan i fyrkantar à ca 3 cm. Placera i en djup plåt. Klicka över kokosoljan, ingefäran och saltet. Rör om så att all pumpa kletas in i olja och smaksättare.
  4. Låt grädda i ca 10 minuter och rör sedan om. Upprepa två gånger till. Totalt gräddas pumpan i 30 min. Innan de sista minuterna öppna ugnen och strö över salvian.
  5. Kantarellstuvning
  6. Stek kantarellerna i smöret i panna tills vätskan eliminerats och svampen fått en stekyta. Tillsätt buljongen och sedan grädde och koka upp. Låt puttra.

Röding

  1. Stek rödingen i smöret på lite över medelvärme med skalet på i ca fem minuter på vardera sida. Öka värmen den sista stunden så att skinnet får en knaprig känsla.