Alla tiders marängsviss

Alla tiders marängsviss
Foto: TV4

Alla tiders marängsviss

Av: Alexandra von Schwerin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

6 ingredienser

10 min

Min älsklingsefterrätt så länge jag kan minnas. Äter det till och med på julafton. /Alexandra

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp maräng
  • 1 l vaniljglass (av god kvalitet)
  • 3 dl vispgrädde

Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Jag brukar göra chokladsåsen före middagen. Lägg kakao, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp under omrörning. När det sedan är dags för efterrätt värmer jag såsen snabbt och ställer åt sidan.
  2. Lägg ett lager maränger på en efterrättstallrik, därefter ett lager glass, därefter en rejäl klick grädde (eller två) och strila därefter den varma chokladsåsen över det hela. Måste ätas BUMS.