From Asia with love

From Asia with love
Foto: Tv4

Du behöver

Laxsashimi med sesamfrön

  • 400 g pinfärsk laxfilé, t.ex. Salmalax
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 tsk olja

Till servering

  • 1 avokado, skivad
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi
  • japansk soja

Vietnamesiska rispappersullar

  • 400 g lövbiff
  • 2 dl shitakesvamp
  • 1 dl ostronsås
  • sesamfrön

Sås

  • 1 dl fisksås
  • 0,5 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 msk honung
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 krm ingefära

Tillbehör vid servering

  • 1 kruka sallad
  • 2 dl färsk koriander
  • 1 dl thaibasilika
  • 1 dl färska böngroddar
  • 50 g jordnötter, hackade
  • rispapper
  • thailändsk soja
  • risvinäger

Gör så här

  1. Sashimi
    Skär laxen i avlånga bitar. Lägg sesamfrön och salt på en tallrik och rulla laxbitarna så de blir helt täckta.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxbitarna runt alla kanter hastigt. Laxen ska fortfarande vara rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor.
  3. Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med en varsin skål soja.
  4. Vietnamesiska rispappersullar
    Strimla lövbiff och shitakesvamp, marinera i ostronsås i ca 30 min. Stek på i 1-2 min och vänd i sesamfrön.
  5. Blanda samman alla ingredienser till såsen och värm på svag värme i 3 minuter. Duka fram lövbiff/svamp, sås samt övriga tillbehör vid servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och värm på svag värme i 3 minuter.
  6. Duka fram lövbiff/svamp, sås samt övriga tillbehör vid servering. Lägg sedan svamp och lövbiff i ett blötlagt rispapper, strö över sås samt sallad, färska kryddor och jordnötter. Ringla över sås och rulla försiktigt ihop till ett paket.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept