Klassiska Wallenbergare

Wallenbergare
Foto: TV4

Denna suffléliknande färsanrättning är inte helt lätt att göra. Kanske mest därför att färsen är så lös. Det ska den vara om resultatet ska bli det rätta. Servera gärna med potatismos, lingon, ärter och eventuellt smält smör.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g ljus kalvfärs
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 1 krm fyra kryddor
  • 8 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt färskt ströbröd
  • smör, till stekning
  • gröna ärter, till servering
  • rårörda lingon, till servering
  • brynt smör, till servering
  • potatispuré, till servering

Gör så här

  1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor.
  2. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.
  3. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept