Klassisk wienerschnitzel

ca 30 m
4
Wienerschnitzel
Foto: TV4

Det sägs att en äkta wienerschnitzel ska vara så torr att man kan man kunna sitta på den utan att få fettfläckar på kläderna! Inget att rekommendera, men fungerar som påminnelse att schnitzeln ska rinna av på hushållspapper.

26 januari 2009
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 600 g kalvinnanlår, 4 skivor
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • matolja, till fritering

Gör så här

  1. Banka ut köttet till ca 2 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och ströbrödet på varsin flat tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
  3. Hetta upp så mycket olja i en stekpanna att det går ett par cm upp på kanten. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Det tar ca 1 minut på varje sida. Då får de får den rätta blåsigheten. Servera dem alldeles nystekta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept