Klassisk tzatziki

Klassisk tzatziki
Foto: TV4

Tzatziki bjuds ofta som förrätt på grekisk restaurang. Det är en idealisk liten rätt för att hålla gästerna sysselsatta och på gott humör i väntan på maten. Ställ fram bröd och grönsaker att dippa. Tzatziki kan även serveras som kall sås eller tillbehör. Satsen går bra att dubblera.

12 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

Tzatziki

  • 0,5 liter naturell yoghurt
  • 1 slanggurka
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk olivolja
  • 1,5 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • kaffefilter

Gör så här

  1. Tzatziki
    Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av.
  2. Skala gurkan tunt med potatisskalare och grovriv den på ett rivjärn. Blanda rivet med salt och låt den ligga i 5 minuter och sedan rinna av genom en trådsil.
  3. Blanda gurkmoset med yoghurten. Smaksätt din tzatziki med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept