Klassisk pytt i panna

koket.se
Klassisk pytt i panna
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Klassisk pytt i panna

13 ingredienser

15 m

En klassisk pyttipanna är ett utmärkt sätt att ta vara på rester på.

Tips! Det går bra att byta ut sidfläsket mot falukorv eller wienerkorv. Ryggbiffen kan ersättas med överblivet kokt eller stekt kött eller köttbullar.

Vegetarisk pytt? Ersätt sidfläsk och ryggbiff med 300 g kantareller, 200 g morot och 200 g rotselleri. Lite palsternacka är också gott i. Utöver ägg och rödbetor, blanda 200 g färskost med 1 vitlöksklyfta och 1 dl finhackad persilja och servera till. Klipp över gräslök.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g fast potatis, kokt kall
  • 1 gul lök (stor)
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 200 g ryggbiff
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olja

Till servering:

  • inlagda rödbetor
  • persilja, hackad
  • ev dijonsenap
  • ev worcestersås

Gör så här

  1. Finhacka lök, biff och sidfläsk. Bryn i smör och olja till löken är mjuk och gyllene och köttet fått fin
  2. färg.
  3. Tärna potatis och lägg i pannan med lite mer smör. Låt steka till potatisen fått lite färg. Smaka av
  4. med salt och peppar.
  5. Stek fyra ägg endast på ena sidan (sunny-side-up). Servera pyttipannan med ägg, inlagda rödbetor, strössla lite persilja över och på med ev dijonsenap och worchestershiresås