Klassisk pytt i panna

15 m
4
Klassisk pytt i panna
Foto: TV4
Från Mitt kök

En klassisk pyttipanna är ett utmärkt sätt att ta vara på rester på.

Tips! Det går bra att byta ut sidfläsket mot falukorv eller wienerkorv. Ryggbiffen kan ersättas med överblivet kokt eller stekt kött eller köttbullar.

Vegetarisk pytt? Ersätt sidfläsk och ryggbiff med 300 g kantareller, 200 g morot och 200 g rotselleri. Lite palsternacka är också gott i. Utöver ägg och rödbetor, blanda 200 g färskost med 1 vitlöksklyfta och 1 dl finhackad persilja och servera till. Klipp över gräslök.

18 augusti 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 800 g kokt kall fast potatis
  • 1 stor gul lök
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 200 g ryggbiff
  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • smör och olja, att steka i

Till servering:

  • inlagda rödbetor
  • persilja, hackad
  • ev dijonsenap
  • ev worchestershiresås

Gör så här

  1. Finhacka lök, biff och sidfläsk. Bryn i smör och olja till löken är mjuk och gyllene och köttet fått fin färg.
  2. Tärna potatis och lägg i pannan med lite mer smör. Låt steka till potatisen fått lite färg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fyra ägg endast på ena sidan (sunny-side-up). Servera pyttipannan med ägg, inlagda rödbetor, strössla lite persilja över och på med ev dijonsenap och worchestershiresås
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept