Klassisk oxfilé sauté med cognacsgrädde och dijonsenap

Klassisk oxfilé sauté med cognacsgrädde och dijonsenap
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Klassisk oxfilé sauté med cognacsgrädde och dijonsenap

15 ingredienser

25 m

Gräddig oxfilépanna med cognac, dijonsenap, champinjoner och schalottenlök.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé, slantad
  • 3 schalottenlökar, fint skivad
  • 100 g champinjoner, finskivade
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kapris
  • 3 msk rödvinssås (ok på flaska)
  • 3 msk cognac
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olivolja

Servering

  • 1 knippe persilja
  • potatis, rostad
  • grönsallad

Gör så här

  1. Fräs lök och champinjoner i smöret, låt ta lite färg.
  2. Tillsätt grädde och rödvinssås. Smaka av med cognac, kapris, salt och peppar, avsluta med senapen, håll varmt.
  3. Värm en stekpanna ordentligt och slå i olja, fräs oxfilén hastigt, krydda generöst med svartpeppar och lite salt.
  4. Slå sedan champinjongrädden över och koka ihop. Smaka av.
  5. Servera med persilja på toppen, lite rostad potatis och en enkel god grönsallad.