Klassisk chokladtårta

Klassisk chokladtårta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk chokladtårta

8 ingredienser

Det är alltid rätt att servera en klassisk chokladtårta. Du kan servera den som dessert, till kaffe eller på buffén.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en form med löstagbar botten. Smält blockchoklad och margarin i en kastrull över svag värme. Låt den svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver noga. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladsmeten i äggblandningen. Vänd ner mjölblandningen med varlig hand så att smeten blir slät, rör man kraftigt sjunker smeten ihop.
  2. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, kakan ska inte stanna helt, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå kvar i formen tills den svalnat helt.
  3. Smält chokladen, låt den svalna och rör ner det rumsvarma smöret. Bre glasyren över tårtan.