Klassisk bondomelett

Klassisk bondomelett
Foto: TV4

En bondomelett ska vara enkel och robust. Den bör innehålla fläsk, potatis och lök. Här följer ett grundrecept som vägledning. Det går att tillsätta kött med rökt smak, och både korv och tomater passar bra till, för att inte tala om finskuren gräslök.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 ägg
  • 3 msk smör
  • 1 knippa färsk gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 200 g rimmat fläsk
  • 4 medelstora kokta potatisar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skala och skär löken i stora bitar. Koka löken i lättsaltat vatten i ca 5 minuter och låt den sedan rinna av i en sil.
  2. Skala och skiva den kokta potatisen. Skär bort svålen från fläsket och dela skivorna i stora bitar. Låt fläsket fräsa i en stekpanna på medelhög värme med lök och potatis utan att det bryns. Hacka persiljan.
  3. Vispa samman äggen med salt och peppar. Häll äggsmeten ner i pannan med fräset. Låt omeletten sakta steka färdig i pannan. Strö den hackade persiljan och gräslöken över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept