Flädergravad lax med Körvelkräm

Du behöver

Laxen:

  • 750 gr laxfilé
  • 3 dl störsocker
  • 2 dl salt
  • 0,33 dl Vitpeppar grovmalt
  • 0,5 dl fläderbrännvin
  • grovhackad dill
  • 1 dl flädersaft

Körvelkräm:

  • 200 gr varm potatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl creme fraiche
  • ca 1 kruka körvel
  • salt och peppar
  • sallad till garnering

Gör så här

  1. Flädergravad lax:
  2. Putsa laxen men låt skinnet sitta kvar. Blanda socker, salt och vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen, brännvinet och dillen.
  3. Lägg i form med plast över. Den ska ligga i ca två dygn men man måste vända den två gånger under tiden så att den blir gravad runt om.
  4. Skär tunna skivor och häll över flädersafter.
  5. Körvelkräm:
  6. Mixa den varma potatisen med creme fraichen. Mixa i körveln och smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept