Prästosttarte med saltgurka

4

Du behöver

Tarte

  • 4 st tarteskal, portionskal eller små krustader
  • 2 dl grädde, vispad
  • 50 g prästost, lagrad, riven
  • 1 st äggula
  • 0,5 st äggvita
  • salt

Topping

  • 1 st salt gurka, färsk fint tärnad
  • 1 msk hasselnötter, hyvlade
  • 1 msk dragon, fint skuren
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här

  1. Tarte
    Rör äggula, vita och ost.
  2. Vänd ner grädden och smaka av med salt.
  3. Fyll upp skalen och baka i ugnen 140 grader i ca 10 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna.
  4. Topping
    Spritsa en liten klick crème fraiche på tarten.
  5. Fördela tärnad saltgurka.
  6. Toppa med hyvlade hasselnötter och dragon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept