Pilgrimsmusslor med löjrom

15 min
2
Förrätt till nyår: pilgrimsmusslor
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund
Från Nyhetsmorgon

Kocklandslagets Klas Lindbergs halstrade pilgrimsmusslor med löjrom, pepparrot och krasse. En fin liten förrätt för två.

25 november 2010
Visa mer
15 min
2

Du behöver

Pilgrimsmusslor

  • 4 st pilgrimsmusslor, utan muskel
  • 1 msk rapsolja, neutral
  • Salt, efter smak

Topping

  • 50 g löjrom
  • 3 cm pepparrot, skalad
  • 1 st schalottenlök, mycket fint skuren
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,25 st citron, saften

Botten

  • 4 st tunna knäckesticks, 4 cm bitar

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslor
    Krydda musslorna med salt och svartpeppar.
  2. Stek dem hårt i rapsolja i en mycket varm stekpanna ca 35 sekunder på varje sida, eller tills de får fin färg.
  3. Lyft dem ur stekpannan och låt dem svalna helt.
  4. Montering
    Dela musslorna på mitten så du får två låga puckar.
  5. Klicka ut små högar av löjrom på varje.
  6. Pressa citronsaft och finriv pepparrot över musslorna.
  7. Strössla över den fint skurna löken och klipp över krasse.
  8. Lyft över varje musselhalva på ett knäcke.
  9. Avslutning
    Servera musslorna från ett gemensamt fat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept