Rabarber med fyra sädesslag och frusen citrongrädde

4

Du behöver

  • 2 stjälkar rabarber, skalad och skuren i 4 jämna bitar
  • socker
  • 2 tsk Anisfrö
  • 2 Lavendelstjälkar
  • 50 g smör
  • 3 msk rägmjöl
  • 2 msk havregryn
  • 1 msk kornmjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk linfrö
  • ev. lite vatten
  • 2 dl grädde
  • 0,5 citron saft och skal
  • socker

Gör så här

  1. Lägg rabarber på en plåt och strö över socker, anis och lavendel. Mängden socker beror på mognadsgraden av rabarbern. Knappt 1dl kan vara lagom.
  2. Baka i ugnen 150 grader ca 12-13 minuter tills rabarbern är genombakad, men inte mjuk och mosig.
  3. Blanda samman mjöl, frön, smör och socker och fördela i små högar, a`la smulpaj, på en plåt. Baka i 180 grader tills de är fina i färgen.
  4. Blanda grädde med citronen och lite socker. Vispa till det tjocknar något och ställ i frysen ca 10 minuter.
  5. Servering
  6. Dela rabarbern på längden och lägg på tallriken strö över 4 sädesslag degen i grova bitar. Dekorera med lavendel och lite lag.
  7. Lägg på en liten klick frusen citrongrädde
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept