Skummad körvelbuljong med rostat sidfläsk och äggula

4

Du behöver

  • Spansk körvel, rejäl bunt
  • salt
  • 7 dl god kycklingbuljong
  • 0,5 dl crème fraiche
  • smör
  • 4 ägg, separerade gulor. Gulorna skall vara hela
  • 50 g varmrökt sidfläsk, skurna i 5 mm tärning
  • Körvel till dekoration

Gör så här

  1. Koka upp en gryta vatten och salta rejäl. Lika salt som havsvatten. Koka körveln i 2 minuter- kyl av, gärna i isvatten.
  2. Tag upp körveln och kram ur vattnet något. Mixa till en slät puré.
  3. Stek sidfläsket knaprig, spara fettet.
  4. Koka upp buljongen, mixa i crème fraiche och en klick smör. Avsluta med körvelpuré. Mixa rejält skummig.
  5. Vid servering:
  6. Bottna 4 vackra glas med äggula, lite sidfläsk och någon droppe stekfett. Dekorera med körvel.
  7. Slå på soppa inför gästerna
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept