Öring med svamp, brynt blomkål, russin och kapris

4

Du behöver

  • 600 g öringsfilé, 4 bitar
  • 1 blomkålshuvud
  • 500 g favoritsvamp, rensad och i mindre bitar
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl kapris
  • 1 dl russin
  • salt
  • olja
  • kokt potatis
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Dela blomkål i mindre bitar (spara några större buketter till att riva) och stek hårt i en panna, smaka av med salt och peppar.
  2. Stek svampen i en klick smör, avsluta med fint skuren lök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör den fantastiska såsen genom att mixa kapris, russin, lite olja och salt. Värm upp den kokta potatisen lite (om kall), och mosa potatisen med crème fraiche och salt.
  4. Salta och peppra fisken och stek ca 2 minuter på ena sidan, vänd och stek ca 1 minut på andra. Låt fisken vila.
  5. Riv resterande blomkål på ett fint rivjärn, toppa fisken med blomkålen.
  6. Arrangera rätten vackert på varma tallrikar
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept