Mörk chokladcréme med plommon och lavendelgrädde

4

Du behöver

  • 500 g mogna frukter för säsongen
  • 0,5 dl socker
  • 1 klick smör
  • 0,5 citron
  • lavendel
  • 200 g choklad
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl grädde
  • 0,5 citron, saft
  • 2 tsk socker
  • lavendel, fint skuren

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Tillsätt gräddfil och rör till en jämn crème. Är inte crèmen slät, värm den då över ett vattenbad och fortsätt rör. Plasta crèmen och ställ i kyl en timma.
  2. Smält socker i en panna tills det börjar färgas och dofta härligt. Tillsätt lite smör och lägg i frukten (ev delade i bitar, beroende på frukt). Lägg i en liten kvist lavendel och pressa i en halv citron, lägg också i den urpressade citronen bland frukten så att skalet kan ge lite smak. Koka frukten försiktigt tills det börjar tjockna.
  3. Rör ihop grädde, citronsaft, socker och finskuren lavendel tills det tjocknar.
  4. Forma ägg av chokladcrèmen (med en varm sked) arrangera desserten vackert på tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept