Gryta med viltkött, palsternacka och päron

4

Du behöver

  • 600 g viltkött, t ex vildsvin, rådjur
  • 5 palsternackor, i bitar
  • 3 gula lökar, i bitar
  • 4 päron, i mindre bitar
  • 0,5 l vatten
  • 3 dl rödvin
  • 2 lagerblad
  • dragon

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och bryn runt om. Jag använder filén från viltet, vilken tar kort tid att tillaga. Använder du grövre kött, behöver det koka längre.
  2. Fräs palsternacka och lök tills de mjuknar i kanterna. Koka köttet och grönsakerna med lagerblad, vin och vatten. När köttet är mört och grytan är mustig, avsluta med päronbitar. Smaka av med salt och peppar, eventuellt en lite skvätt vin för att få en syrligare smak.
  3. Repa dragon över och servera ur grytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept