Fläskkarré med apelsinbräserade morötter och mangold-risone

4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré, ca 150 g styck
  • 500 g morötter
  • 3 apelsiner
  • risonipasta
  • mangold, alt spenat
  • crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn köttet på båda sidorna i panna. Dela morötterna på längden och lägg ner dem i pannan. Häll i ca 2 dl vatten och pressa i saften från apelsinerna, lägg i en halv apelsin för lite skön bitter smak. Bräsera ca 10 min tills köttet är färdigt. Lyft ur morötterna när de är lagom krispiga. Koka ned vätskan till en härlig sås.
  2. Blanda färdigkokt varm risoni med en klick crème fraiche och grovt skuren mangold. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept