Bakad färskpotatis med ansjovissmör och ättikslök

Du behöver

  • 16 små jämna färskpotatisar, tvättade
  • salt
  • aluminiumfolie
  • 50 g smör
  • 2 st ansjovisfiléer
  • 0,25 citron, saft och skal
  • pepparrot, riven
  • 1 gul lök, fint skuren
  • Salt, socker, ättika ev. vatten
  • dill

Gör så här

  1. Salta potatisen och vik in i folien. Baka på 150 grader, ca 30 minuter tills potatisen är mjuk.
  2. Mosa ansjovis med smör, citron och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smaka av lök med socker, salt, ättika och eventuellt lite vatten. Precis innan servering vänd i plockad dill
  4. Skär ett snitt i potatisen och tryck till lätt. Fyll med smör och toppa med lök, lite mer dill och riven pepparrot
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept