Klargravad strömming

Klargravad strömming
Foto: TV4

Det är trevligt med en klar lag, där man ser strömmingen tydligt. Lägg den i en vacker glasburk och ät färsk potatis till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg hel strömming eller 600 g rensad
  • rikligt med hackad dill

Gravningslagen:

  • 1,5 dl ättika, 12%
  • 8 dl vatten
  • 2 msk salt

Ättikslagen:

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 0,5 msk krossad vitpeppar
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingen. Ta ur ryggbenet och dra av skinnet. Lägg strömmingen i en skål.
  2. Blanda gravningslagen. Rör om. Häll lagen över filéerna och låt stå kallt över natten. Rör om några gånger så att strömmingen blir jämt gravad.
  3. Blanda ättikslagen. Lägg dill i botten på en glasburk. Varva sedan sill och dill och häll på ättikslagen. Sätt på ett lock och låt stå kallt i ett dygn innan strömmingen är färdigt att serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept