Morotssoppa med ingefära och apelsin

Morotssoppa med ingefära och apelsin
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En krämig soppa med morot, ingefära och apelsin. Servera med ett gott bröd.

7 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 6 st medelstora morötter
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 7 dl vatten
  • salt och peppar
  • lite örtsalt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl tjock yoghurt, 10 %
  • 50 g pumpafrön

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och riv morötterna grovt.
  3. Skala och riv ingefäran fint.
  4. Dela apelsinerna och pressa ut saften.
  5. Värm smöret i en kastrull och fräs löken på svag värme ett par minuter.
  6. Lägg i morötter och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.
  7. Häll på vatten och koka upp. Smaka av med salt, peppar och örtsalt.
  8. Koka cirka 10 minuter och känn efter så att morötterna är mjuka.
  9. Mixa soppan slät och rör i crème fraiche, yoghurt och apelsinjuicen. Mixa eventuellt lite till så att det hela blandas.
  10. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna och låt var och en strö lite frön på sin soppa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept