Kladdkaka signerad Marie-Fe

30 m + frysning
6
Kladdkaka
Foto: Matton

Den här kladdkakan gör succé varje gång! Det viktiga är kokosen istället för ströbröd och att kakan ska frysas innan den serveras. Så förbered dig i god tid eller baka en att ha i frysen - gå sen och ta en bit när sötsuget blir för mycket.

Har du tid och är pysselsugen, klipp ut ett mönster i vanligt papper och sikta florsockret över det.

Receptet går utmärkt att både två- och tredubbla men då får man ha lite koll på tiden, kan behöva 30 minuter i ugnen för en dubbelt så stor form.

2 maj 2011
Visa mer
30 m + frysning
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • kokosflingor, till formen
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Lätt som en plätt, vi kör! Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Jag brukar ställa in en kastrull med smöret medan ugnen värms upp. Spar energi! Annars smälter du smöret på spisen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Häll i det smälta smöret.
  5. Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten.
  6. Smörj formen och bröa med kokos. Eventuella överflödiga flingor häller du ner i smeten.
  7. In i ugnen i ca 20-22 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa något.
  8. Låt svalna och frys in! Det är en av de bästa grejerna med den här kakan. Går utmärkt att göra i förväg. Eller som sagt, ha en kaka i frysen och gå och ta en lagom stor bit när du är sugen...
  9. Ta ut kakan strax innan servering. Sikta gärna lite florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept