I samarbete med Zeta

Kladdkaka på italienskt vis

35
10 bitar
Zeta kladdkaka på italienskt vis
Foto: Tove Nilsson/ Zeta

Den här populära kladdkakan är en riktig höjdare. Perfekt kladdig och med en len smak tack vare jungfruolivoljan från Zeta.

Vill du ha fler goda efterrätter från Zeta? Klicka här!


8 mars 2017
35
10 bitar

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 300 g mörk choklad 70%
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 50 g pinjenötter
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörja en form med olja (ca 26 cm i diameter).
  2. Rör ägg och socker försiktigt, det ska inte bli pösigt. Vispa in oljan.
  3. Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan in chokladen, vetemjölet och 1 krm salt i smeten.
  4. Häll i smeten i formen och toppa med pinjekärnor och flingsalt. Baka i mitten av ugnen ca 20–25 minuter.
  5. Kolla med en sticka att kakan är klar, den ska vara kladdig men inte rinnig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta