Kladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med vit choklad
Foto: Frida Wismar

Kladdkakan med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan.

3 juni 2009

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 200 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl kokosflingor till att bröa formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
  3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept