Kladdkaka med mörk choklad

Kladdkaka med mörk choklad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Baka kladdkaka med mörk choklad! Kladdkaka är en chokladkaka som gräddas bara så länge att den fortfarande är kladdig i mitten när den kommer ur ugnen.

Sugen på att pröva fler recept på kladdkaka? Fler kladdkaksrecept hittar du här:


Kladdkaka - ju kladdigare desto bättre


3 juni 2009
Visa mer
35 min
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Kladdkaka med mörk choklad

  • 250 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 msk mjöl

Gör så här

  1. Kladdkaka med mörk choklad
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
  4. Tillsätt mjölet och blanda noga.
  5. Häll kladdkakssmeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
  6. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kladdkakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.
  7. Ta ut kladdkakan och låt den kallna i formen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept