Kladdkaka med mint

Kladdkaka med mint
Foto: Frida Wismar

Denna kladdkaka är en av redaktionens favoriter. Minten ger en fräsch och lätt smak som går bra ihop med chokladen.

11 januari 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk kaffe (styrka beror på hur mycket kaffesmak du vill ha)
  • 2 krm mintarom
  • 0,5 dl råsocker till att bröa formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och mintarom. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept